niedziela, 29 lipca 2012

Kuźnia Zdrowia.

 
 

Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów. Smacznego! :-)



http://instytutarete.pl/poczytaj/cialo/na-zdrowie/uzdrawiajace-rosliny/408-zyworodka-pierzasta-roslinna-apteczka-czyli-all-in-one.html


  Świadome Życie.



http://www.dumblittleman.com/2010/03/10-amazing-lessons-albert-einstein.html



Mówiliśmy też już o złym wpływie księżyca,
Tym większym, im mniej energii psychicznej,
Szczególnie na naszą psychikę, ale i podobnie,
Jak on działają tak szkodliwe emanacje gazów,
Oraz niebezpiecznych chemicznych substancji,
Tych szczególnie, co podawane są paranteralnie

Tak jak etykietka na lakierach - „ekologiczny”
Pomóc może tylko naiwnym i uległym sugestii,
Bo tylko ta energia, daje odpowiednią tarczę!
                       Lekceważenie ostrzeżeń jej jest tu ignorancją

http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/527394_268073779946880_1403313280_n.jpg

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz