Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów. Smacznego! :-)
http://instytutarete.pl/poczytaj/cialo/na-zdrowie/uzdrawiajace-rosliny/408-zyworodka-pierzasta-roslinna-apteczka-czyli-all-in-one.html
Świadome Życie.
http://www.dumblittleman.com/2010/03/10-amazing-lessons-albert-einstein.html
Mówiliśmy
też już o złym wpływie księżyca,
Tym
większym, im mniej energii psychicznej,
Szczególnie
na naszą psychikę, ale i podobnie,
Jak
on działają tak szkodliwe emanacje gazów,
Oraz
niebezpiecznych chemicznych substancji,
Tych
szczególnie, co podawane są paranteralnie
Tak
jak etykietka na lakierach - „ekologiczny”
Pomóc
może tylko naiwnym i uległym sugestii,
Bo
tylko ta energia, daje odpowiednią tarczę!
Lekceważenie ostrzeżeń jej jest tu ignorancją
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz